Weet je wat jij zou moeten doen?!

Weet je wat jij zou moeten doen?!

Opgevoerd door TG Curtains-Up in april 2013 in theater de Berenkuil, Utrecht.

Massahysterie. Overal hoor(de) je ‘wat écht niet meer kan’ en vooral over hoe het allemaal anders zou moeten. En écht iedereen in de omgeving van de makers had daar wel een mening over. De actualiteit van de (sociale) media sprak ons aan en daar vond CU ook wat van.

Terrorisme ligt op de loer met Mandy en Tim

Massa Hysterie! Wat /was is dat nu precies? Die vraag heeft Curtains-Up zichzelf gesteld. We hebben er allemaal wel mee te maken en (on)bedoeld gaan we er in mee. Entertainment heeft ons niet voor niets als sinds 500 BC in de greep. We willen ontsnappen aan de harde realiteit van de economische crisis, de ellende in de (zo door ons Westerlingen genoemde) derde wereld, oorlogen, terrorisme en het gedoe rondom werk en/of werkeloosheid. Waar anders kunnen we ons brein uitschakelen en even ongenuanceerd doelloos zappen? En dan kom je al snel op het leed/plezier van anderen om ons heen. En dan ben je dus al snel bij Boer zoekt werk, X-tractor, Sterren vallen op het ijs en X party’s in Lutjesbroek. Maar. Wie denken wij wel niet dat we zijn? Iemand publiekelijk afzeiken zonder dat een ander daar wat van zegt of dat het überhaupt effect heeft? Het raakt ons, maar we doen er niets mee. The War on Terrorism heeft ons lamgeslagen. Begin jaren ’90 slikten we nog massaal bij ene Renee Klein die een prachtige ballad ten gehore bracht bij Paul de Leeuw, en niet ten minste omdat een BN’er hem de kans gaf zijn stem te laten horen, ook al was die jonge man stervende aan AIDS. Als diezelfde Renee Klein op dit moment in diezelfde studio dezelfde ballad ten gehore zou brengen, zouden wij, de mensheid, er ongenuanceerd ons eigen vinden op loslaten en hem publiekelijk kapot maken. #Omdathetkan. Gadgets rule, De hype die angst heet, Oorlog om een luchtalarm, diepte-interviews op straat. Daar ging de (on)genuanceerde voorstelling van Extra-Up over. Wij vinden daar wel wat van ja.

#Selfie met Rachid en Tim

Regie Jolanda de Jong#
Spel Edwin de Nies, Julia Spoelstra, Mandy Verkijk, Nine de Geus, Tim Douma, Vincent Kranenburg, Anouk Verheuvel, Rachid Reijers, Leonie Schaafsma, Martina Reijven
Muziek Bas van der Starre (toetsen)
Uitvoerend producent Ninke Maes
Productieassistenten Karsten de Gier, Sandor de Gier (Financiën)
Vormgeving Jolanda de Jong, Martin van de Beek
Technische vormgeving Jos de Jong
Theatertechniek Britt Meijer (licht), Jolanda de Jong (geluid)