Op zoek naar een auteur

Op zoek naar een auteur

Opgevoerd door TG Curtains-Up in april/mei 2012 in verschillende theaters door het land.

De toneelrepetitie van een groep acteurs wordt onderbroken door zes personages die beweren op zoek te zijn naar een auteur. De personages brengen een gezinsdrama ten berde, de aanvankelijke reserves van de auteur worden ingeruild voor inleving. Door zijn opmerkingen participeert de regisseur in het begin onopgemerkt  in het drama en zodoende langzaamaan vloeien theater, repetitie en realiteit in elkaar over.

Het komt te dichtbij. Werkelijkheid. Instinctieve afsluiting van dat wat om je heen als waarheid ervaren wordt door anderen, afsluiten voor de eigen emoties en vooral de emoties van anderen. Wanneer grijp je naar de illusie om de werkelijkheid niet meer te hoeven zien?

In deze productie van Op zoek naar een auteur (een bewerking van het stuk van Luigi Pirandello) worden illusie en werkelijkheid haarscherp naast elkaar gelegd. De auteur stelt het waarnemingsvermogen van de toeschouwer ter discussie. Volg Curtains-Up in de zoektocht naar compassie, empathie en het nog durven voelen in een wereld waarin gevoelens ogenschijnlijk heel makkelijk aan de kant worden gezet.

Crew

Auteur: Luigi Pirandello – Regie & Choreografie: Jolanda de Jong – Muzikale leiding: Bas van der Starre – Dramaturgie advies: Janet van Lange – Regie & productie assistent: Ninke Maes – Vocal coaching: Carolien van Iersel – Uitvoerend producent: Birgitte Blaas – Producent Pr en Communicatie: Merijn de Jong – Producent financiën: Sandor de Gier – Vormgeving: Martin van de Beek – Technische vormgeving en decor: Jos de Jong – (Multi)media en website: Karsten de Gier – Lichtontwerp en uitvoering: Britt Meijer – Beeld: Erik Meijers – Spelworkshops: Maurice van Dinther – Coproductie: ROC Midden Nederland

Cast      

Rekwisiteur: Nine de Geus – Toneelmeester: Marijke Horde – Eerste Acteur: Tim Douma – Jonge Actrice: Margriet Bos – Jeune Premier: Vincent Kranenburg – Regisseur: Edwin de Nies – Regie assistent: Fieke Schräder – Eerste Actrice: Julia Spoelstra – Vader: Wilhelm Lagrouw – Stiefdochter: Serena van de Langenberg – Zoon: Nathan Fidder – Moeder: Mandy Verkijk – Madame Pace: Nine de Geus

Combo

Piano: Bas van der Starre – Gitaar: Allert van Westen – Basgitaar: Henk Smit – Drums: Bart Cuppen

Op zoek naar een Auteur in Theater Kikker