Jolanda de Jong

Artistiek leider

“Ik eindigde mijn vorige verhaal hier op de site met de woorden: "Maar er is nog zoveel meer en dat bewaren we voor de volgende keer!” Nu is het de volgende keer alweer. Deze keer geef ik graag een klein inkijkje in het maakproces:

Na de voorstelling oppert de Cast 'The picture of Dorian Gray'... Een verhaal dat niet voor het eerst bewerkt is. Maar je gaat ervoor. Je onderzoekt, improviseert met de cast, luistert naar muziek en ontdekt een leidraad voor het stuk: H oe ve r gaat een deugd voordat het een zonde wordt?
Ik zal eerlijk zijn: Deze productie vind ik spannend. Ik ben afgestapt van het traditionele Griekse koor dat we toch iedere keer weer in de stukken weten te verwerken en ben op zoek gegaan naar verschillende vertelstijlen. En dat bevalt tot nu toe prima. In november is het fenomenaal!"


Jolanda studeerde in 2006 af als theaterwetenschapper en dramaturg aan de Universiteit van Utrecht en is docent drama op een middelbare school in Zeist, artistiek leider en regisseur van theatergroep Curtains-Up en regisseur/workshopgever op projectbasis (o.a. voor koren en harmoniën). Ook werkt ze voor de vaststellingscommissie van het CvTE (Drama VMBO-TL).

Terug naar de Crew