Curtains-Up: 1997 tot nu

In juni 1997 is Theatergroep  Curtains-Up opgericht in Maastricht. Destijds als Stichting “Mèt Ope Ouge” met als doel om jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 te stimuleren zichzelf voor en op het toneel én niet onbelangrijk achter de schermen te ontplooien door (muziek)theaterproducties. Jolanda de Jong (medeoprichter en initiatiefnemer) herschreef de film “The Bluesbrothers” naar een Maastrichtse toneelvariant. Nu dit stuk klaar was om opgevoerd te worden, is er een bestuur gevormd en is in samenwerking met bevriende muzikanten, medescholieren en anderen de eerste voorstelling op de planken gezet. Vele mooie producties volgden, waarbij er veelal in dialect werd gesproken.
Om de horizon van “Mèt Ope Ouge” te verbreden, is in 2000 de keuze gemaakt om de producties zonder dialect op te voeren en betekende dit ook een naamswijziging naar “Theatergroep Curtains-Up”.
In 2006 werd Curtains-Up van Maastricht naar Utrecht overgeheveld, waar er tot nu toe met veel passie, liefde voor muziek en theater en plezier een variëteit aan producties wordt ontwikkeld en uitgevoerd.

Over Curtains-Up