Wat is de Quiz(c)Up? Is dat zoiets als een Pubquiz? Ja en nee. Ja, je gaat de strijd aan met je team, maar het verschil zit er in dat de acteurs en actrices van Curtains-Up beroemde scènes uit film en theater uitspelen en dat je daar dan vragen over moet beantwoorden.

Hoe komen jullie er op? Het idee van de Quiz(c)Up is ontstaan na een opdracht van een bedrijf die graag hun medewerkersborrel wilden opleuken met een pubquiz. Curtains-Up kwam er al oefenend achter dat wanneer een theatergroep een quiz in elkaar draait, daar vanzelfsprekend uitbeelding en verbeelding bij komt kijken. Na de succesvolle avonden (Curtains-Up werd vaker gevraagd om deze vorm van theater op te voeren) werd het concept verscherpt en op 11 oktober 2015 stond de eerste Quiz(c)Up in Café de Stadsgenoot in Utrecht.

 

Hoe werkt het? 4 acteurs en actrices dragen vertaalde songs voor en spelen legendarische, hilarische of memorabele scenes. In verschillende rondes komen allerlei thema's aan bod, waaronder tekenfilms, horror, volk&vaderland en zo voorts. Aan het publiek de kans om te laten zien wat je allemaal (nog) weet van muziek, films en theater van toen en nu.

 

Prijzen? Natuurlijk zijn er prijzen te winnen, bijvoorbeeld 2 vrijkaarten voor onze voorstellingen, maar ook leuke goodiebags!

 

Wanneer? Iedere tweede woensdag van de maand om 21.00 uur in Café Restaurant Venue in Utrecht! Je hoeft niet te reserveren. Je kunt ter plaatse meedoen voor slechts 2 euro per team. Je kunt van te voren gezellig een hapje eten en/of gezellig borrelen. Wil je niet mee quizzen? Je kunt ook gewoon komen borrelen en genieten van de hilarische scènes gespeeld door onze acteurs.

 

Een kort impressiefilmpje vind je hier!