Artistiek Leider en Regisseur

 Jolanda de Jong

Studeerde in 2006 af aan de opleiding Theater-, Film-, en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Theaterwetenschap (Theater van de Oudheid). Ze begon in Maastricht met theatergroep Curtains-Up (1997) en bracht de muziektheaterproductie “De Bluesbreurkes”, een bewerking van de film “The bluesbrothers” (1980). Tijdens haar studie gaf ze Theaterpracticum lessen, werkte ze aan meerdere (muziek) theaterproducties, volbracht ze haar stage aan het Theater Instituut Nederland en nam ze deel aan congressen in Duitsland en Griekenland. Momenteel is ze regisseur van theatergroep Curtains-Up uit Utrecht en van Koninklijke Rederijkerskamer Jan van Beers. Ook is Jolanda werkzaam als dramadocent op het Montessori College Aerdenhout, bestuurslid van de BDD (Beroepenverening Docenten Theater en Drama) en projectmatig werkzaam als vakleerkracht Drama en workshopgever.

Productioneel Leider

Karsten de Gier

Studeerde in 2002 af aan de opleiding Bedrijfkundige Informatica aan de HES in Amsterdam. Sinds 2011 is Karsten bestrokken als productioneel leider van Stichting Curtains-Up, toen hij via Jolanda de Jong betrokken raakte bij toneel producties. Zijn achtergrond (IT en bouwkunde) helpen hem bij het realiseren van de projecten van Curtians-Up en zijn huidige baan als projectmanager bij een grote Nederlandse bank zorgt ervoor dat de producties en projecten soepel kunnen verlopen.

Muzikaal Leider

Lucas Roorda

Is AIO bij de Universiteit Utrecht op de afdeling Internationaal en Europees Recht, gespecialiseerd in extraterritoriale rechtsmacht over mensenrechtenschendingen begaan door multinationals. Hij haalde zijn Bachelor Rechtsgeleerdheid (cum laude) in 2009 aan de UU, en zijn Legal Research Master (cum laude) aan de UU in 2012. Lucas is bovenal een getalenteerde en gepassioneerde muzikant en sinds 2014 ('Julius Caesar', drummer) aan Curtains-Up verbonden. Sinds 2016 (Niets..?!) is hij Curtains-Up's  muzikaal leider. Voor ‘Wat als’ zorgt hij wederom voor de muzikale leiding.

Regie-assistent

Edwin de Nies

Speelt al sinds 2011 mee in de producties van Curtains-Up, als hoogtepunten zijn memorabele vertolkingen als regisseur in 'Op zoek naar een Auteur...', als Roeland in 'Tragedie' en als Julius Caesar in 'Julius Caesar'. Dit jaar heeft hij gekozen voor een rol achter de schermen. Edwin ondersteunt Jolanda als regie-assistent tijdens het proces en de scripting van de voorstelling ‘Wat als’.

Vormgever

Kim van Veelen

Vocal Coaching

Tom Dello

Studeerde in 2013 af aan de opleiding Docerend Theatermaken van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met een eigen bewerking van Shakespeare’s Hamlet. Als docerend theatermaker is Tom niet alleen bezig als theatermaker om voorstellingen op de planken te brengen maar ook om als docent tijdens het repetitieproces de acteurs nieuwe vaardigheden bij te brengen. In 2012 heeft Tom in Melbourne aan de theaterschool gestudeerd waar hij onder andere zich is gaan specialiseren in tekstanalyse en teksttheater en waar hij ook een verkorte versie van Hamlet heeft geregisseerd in het orginele Engels van Shakespeare zelf. Tom is bij zijn voorstellingen voornamelijk op zoek naar de werkingen tussen klassieke stukken en absurdisme. De tekst wordt hierbij één van de elementen die ingezet wordt maar ook groot en fysiek spel zijn terugkerende facetten in zijn voorstellingen.

Productie

Kavita Anneveldt

Is werkzaam als jobcoach en woont met veel plezier (met haar twee katten) in Utrecht. Na jaren trouw alle voorstellingen van Curtains-Up te hebben bezocht, is Kavita sinds de productie 'Niets...!?' achter de schermen betrokken geraakt. Zij geniet ervan om met deze enthousiaste creatieve groep mensen te werken en het is voor haar een geweldige ervaring om de totstandkoming vanaf het begin van een productie tot aan het eind mee te maken.

Licht en Techniek

Marc Hoogendam

Studeerde in 2014 af aan de opleiding podium en evenementen techniek op het Grafisch Lyceum Rotterdam met als specialisatie Licht en Theater techniek. Sinds 2004 is Marc actief als technicus bij verschillende producties, locaties en live acts en is hij in 2010 gestart met het bedrijf MH licht en Geluid. Marc maakte in 2013 kennis met Jolanda bij de producties van studententoneelvereniging Cuculum en is sindsdien bij bijna elke productie aanwezig geweest om haar te ondersteunen en de productie beter over te brengen op het publiek.

Grime

Nine de Geus

Studeerde Theater-, Film-, en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en staat al vanaf jonge leeftijd op toneel en achter de schermen (als actrice, dramaturg of producent in verschillende theater- en musicalproducties (o.a. in Jesus Christ Superstar, Moulin Rouge, Oliver!, We'll Meet Again en Sweeney Todd van Stichting Stage Affairs). Bij Curtains-Up speelde zij onder andere in Op Zoek Naar Een Auteur, WeetJeWatJijZouMoetenDoen en Tragedie en verzorgde zij de grime voor deze producties. Verder maakt zij kostuums en theatermake-up ontwerpen, voor verschillende voorstellingen, fanclubdagen en conventies (cosplay) en verzorgt zij workshops. Op dit moment is zij afgestuurd aan het Instituut Thomas te ’s-Hertogenbosch als International Media Make-up artist.

Penningmeester

Sandor de Gier

Studeerde in 2000 af met HEAO/Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Holland. Oprichter, eigenaar van en werkzaam bij De Gier Financiële Diensten als zelfstandig finance professional. Via Karsten en Jolanda is hij de wereld van het theater ingerold, na eerder op interim basis bij Toneelschuur Producties in Haarlem werkzaam te zijn geweest. Sinds medio 2011 is Sandor betrokken bij Curtains-Up als (aanvankelijk) financieel producent en momenteel als Penningmeester. Ook is hij sinds dit jaar als Penningmeester bij Curtains-Up’s bevriende vereniging “Koninklijke rederijkerskamer Jan van Beers” werkzaam.

Voorzitter

Wilma de Jong-Schobbe

Is sinds de oprichting van Curtains-Up in Maastricht nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de organisatie achter de schermen. Na verschillende producties als arrangeur en dirigent in het eerste decennium van Curtains-Up aan de slag te zijn geweest is zij voorzitter in het bestuur en houdt zij op afstand de zaken in de gaten.

Decorbouw

Jos de Jong

Is sinds de oprichting van de Stichting nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van het decor. Daarnaast heeft hij in de ‘Bluesbreurkes’ zelf op de planken gestaan (in de rol die Cab Calloway in de film "The Bluesbrothers" vertolkte), en vertolkte hij ook in “Play the Game’ (waar hij samen met Jolanda op toneel een gastrol vertolkte), 'Het Spaghetti Incident' en 'Goudstuk' memorabele rollen. Op dit moment ondersteunt hij Kim bij de technische uitvoering van het decor.